Με δυο λόγια

Για την Φιλοθέη
μόνος προστάτης είναι ο
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος
 
Αρχική arrow Εφημερίδα Πικροδάφνη arrow Ενώπιον των ευθυνών μας (Πικροδάφνη Αρ. φύλ. 59)
Ενώπιον των ευθυνών μας (Πικροδάφνη Αρ. φύλ. 59) PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης   
14.12.07
Επί 17 συνεχή χρόνια ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης και τα μέλη του προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο και στη Φιλοθέη. Είναι πολύ φυσικό όσοι αγωνίζονται πραγματικά για το περιβάλλον και παράγουν ουσιαστικό έργο να κρίνονται και οι ενέργειές τους να προκαλούν εκτός από πολλά θετικά σχόλια και αρκετές αντιδράσεις οι παρενέργειες. Επαινεθήκαμε λοιπόν πολλές φορές για τη δράση μας, αλλά δυστυχώς υποστήκαμε και άδικες επιθέσεις.
Χαρακτηριστικά, πριν από πέντε χρόνια, σε μια διαμαρτυρία μας στο ΥΠΕΧΩΔΕ για μια από τις πολλές κακοποιήσεις της Πάρνηθας, μας ρώτησαν: "Κι εσάς στη Φιλοθέη, τι σας ενδιαφέρει η Πάρνηθα;", δείχνοντας έτσι το είδος της περιβαντολλογικής συνείδησης που επικρατούσε εκεί, τότε.
Δυστυχώς, σήμερα που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός, το Μαίναλο, ο Ταΰγετος, ο Πάρνωνας, το φαράγγι του Λούσιου, ο Κρόνιος Λόφος και τόσα άλλα, σήμερα πλέον, και οι πιο αδιάφοροι και απαθείς συνειδητοποιούν - μπροστά στο τρομακτικό μέγεθος της καταστροφής που συντελέστηκε στα δάση και στη φύση της πατρίδας μας - τη σημασία που έχει το να αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον.
Είναι αλήθεια ότι το 2007 ήταν καταστροφικό για τα δάση μας... Τουλάχιστον όμως ήταν αποκαλυπτικό της δικής μας ανευθυνότητας (πληθυντικός ευγενείας!) και της ανυπαρξίας στην πρόληψη των πυρκαγιών και τη διαχείρηση του φυσικού οικοσυστήματος της χώρας μας.
Με όλα αυτά στη σκέψη μας και έντονη τη θλίψη της φετινής οικολογικής απώλειας στην ψυχή μας, καλωσορίζουμε το νέο έτος 2008 και θέλουμε να αισιοδοξούμε πως θα είναι η χρονιά επανάκαμψης του περιβάλλοντος!
Ακούμε με χαρά τις αθρόες προσφορές των ιδιωτών και εταιριών. Ελπίζουμε μόνο να μη σταματήσουν τα λόγια και να μην πρόκειται για εκδήλωση τύψεων, ή ακόμα χειρότερα, για πράξεις αυτοπροβολής. Πρέπει και η Πολιτεία να υιοθετήσει έναν επιστημονικό, σωστό σχεδιασμό αποκατάστασης των καταστραμμένων περιοχών, όπως αυτόν που πρότεινε το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο τεύχος (Αρ. 58) της Πικροδάφνης.
Όσον αφορά εμάς, για το 2008, καλούμε όλους εσάς, Φιλοθεάτισσες και Φιλοθεάτες, να αναλάβετε ενεργή δράση μέσα από τον Σύλλογό μας ενισχύοντας έτσι τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη βελτίωση της ποιότητας της δικής μας ζωής και - πρωτίστως - των παιδιών μας.
 
< Προηγ.
© 2018 Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla