Με δυο λόγια

Για την Φιλοθέη
μόνος προστάτης είναι ο
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος
 
Αρχική arrow Ο Σύλλογός μας arrow Ιστορία του Συλλόγου
Ιστορία του Συλλόγου PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης   
12.01.08
Η ιστορία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης αρχίζει με την ίδρυσή του το 1990. Οι Δημότες και οι κάτοικοι της Φιλοθέης αποφάσισαν να ιδρύσουν Σύλλογο για να αντισταθούν στην υποβάθμιση του Πρασίνου, στην επέκταση των παράνομων επαγγελματικών χρήσεων, και στην καταστροφή της οικιστικής και περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας του Προαστίου.
Ο κίνδυνος προερχόταν κυρίως από ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή Δόμησης και από την υπαγωγή της Φιλοθέης στο χαρακτηρισμό της ως περιοχής "αμιγούς κατοικίας" σε αντίθεση με το ισχύον ανέκαθεν "αποκλειστικής κατοικίας". Μπορεί ο καλοπροαίρετος πολίτης να μην μπορεί να διακρίνει την διαφορά των δύο όρων, όμως νομικά υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση ως προς τις χρήσεις γης.
Από το 1994 ο Σύλλογος εκδίδει κάθε τρίμηνο την φιλοπεριβαλλοντική εφημερίδα "Φιλοθεάτικη Πικροδάφνη" στην προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους και την διανέμει δωρεάν στα σπίτια. Η δράση του Συλλόγου αναγνωρίζεται από όλους τους κατοίκους και διατηρεί την ανεξαρτησία του και τις ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις.
Στην δεκαοκταετή πορεία του ο Σύλλογος έχει να επιδείξει (ενδεικτικά μόνο) την αποτροπή κάλυψης του ρέματος και την επίσημη αναγνώρισή του σαν "ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, την ματαίωση ανέγερσης "περικαλλούς" Ναού στην θέση της γραφικής Αγ. Φιλοθέης παρά την αντίθετη τότε γνώμη του Δήμου(Απόφαση Σ.τ.Ε 1118/93), την απομάκρυνση πολλών παρανόμων επαγγελματικών χρήσεων και πολλές παρεμβάσεις στην πολεοδομία για την αποφυγή παρανομιών. Ακόμα από τις τάξεις του Συλλόγου προήλθε η πρώτη και μοναδική ως σήμερα, ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή 1995-2003 με Δήμαρχο την Ελένη Παναγιωτοπούλου.
Τελευταία ανανέωση ( 22.02.08 )
 
© 2017 Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla