Με δυο λόγια

Για την Φιλοθέη
μόνος προστάτης είναι ο
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος
 
Αρχική arrow Εφημερίδα Πικροδάφνη
Εφημερίδα Πικροδάφνη
Το μέλλον και το περιβάλλον (Πικροδάφνη Αρ. φυλ. 59) PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Νίκος Παχύλας *   
12.12.07

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν λίγο καιρό, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα που θα έχει για το μέλλον μας η προστασία του περιβάλλοντος, τη χαρακτήρισε "ζήτημα δημοκρατίας".
Οι άνθρωποι σχεδόν πάντα, εναποθέτουν στο μέλλον τις ελπίδες τους για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους. Όμως στην Ελλάδα ίσως θα ήταν καλύτερα να παρακαλάμε για την "αργοπορία του μέλλοντος".

Τελευταία ανανέωση ( 04.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα δημοτικά τέλη για το 2008 (Πικροδάφνη αρ. φυλ. 59) PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Παπαϊωάννου   
12.12.07
Δυστυχώς βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στην ψήφιση δημοτικών τελών που δεν έχουν υπολογιστεί βάσει των αναμενομένων εξόδων και εσόδων, αλλά με βάση το τι θα θεωρηθεί εύλογο από τους δημότες.
5% ψήφισε ο Δήμος της Αθήνας, 5% το Χαλάνδρι άρα 5% και για τη Φιλοθέη! Κάποιοι Δήμοι όμως ψήφισαν και μηδενική αύξηση.
Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά, αρκεί ο Δήμος να προγραμματίσει ακριβώς τα έξοδά του και να φροντίσει να μην τα υπερβεί. Για παράδειγμα αναφέρω ότι το 2007 είχαμε προγραμματίσει έξοδα 1.845.000 ευρώ αυξημένα κατά 8,5% (και αντίστοιχα τέλη) ενώ σύμφωνα με τη σημερινή εκτίμηση της ίδιας Υπηρεσίας τα έξοδα θα φτάσουν μόλις στα 1.790.000 ευρώ. Άρα μπορούσε να γίνει μικρότερη αύξηση χωρίς καθόλου να περιοριστεί η προγραμματισμένη δραστηριότητα του Δήμου!
Έτσι και σήμερα υπολογίζονται έξοδα ύψους 1.965.000 ευρώ για το 2008, που όμως δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά τα αντίστοιχα τέλη θα τα πληρώνουν οι δημότες.
Τελευταία ανανέωση ( 23.06.10 )
 
Μεθοδεύσεις (Πικροδάφνη αρ. φυλ. 59) PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Κώστας Παπαϊωάννου   
12.12.07

Υπάρχουν πολλοί νομομιφανείς τρόποι για να μειωθεί το ενοίκιο που οφείλει να εισπράξει μία Δημόσια Αρχή από την εκμίσθωση δημόσιου κτιρίου... Για όσους δεν γνωρίζουν, παραθέτουμε μερικούς από αυτούς για απλή εγκυκλοπαιδική γνώση. Μπορεί π.χ.:

  • να οριστεί αντιοικονομική χρήση του ακινήτου, αλλά γενικά να αφήνονται ασάφειες στη δημοπρασία, ώστε τελικά να χρησιμοποιηθεί επωφελώς για τον ενοικιαστή ή
  • με κάποιο πρόσχημα να μην προβεί, όπως ορίζει ο Νόμος, σε δημοπρασία ή
  • να εμφανιστούν λιγότερα τετραγωνικά μέτρα ως επιφάνεια του ακινήτου από τα πραγματικά, ή ακόμα
  • να παρουσιαστεί το ακίνητο (επισκευές κλπ.) ως ελαττωματικό.

Οι τρόποι αυτοί αποτελούν κοινό μυστικό στις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" κι όταν εφαρμόζονται, μπορούν δημόσιοι λειτουργοί (που στερούνται Αρχών) να παραβλάψουν το κοινό συμφέρον, να εξυπηρετήσουν εκλογική πελατεία και ίσως να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη! Εμπόδιο σε τέτοιες κουτοπονηριές μπορεί να είναι βέβαια μόνο μία υπεύθυνη Αντιπολίτευση και υπεύθυνα Συμβούλια, που οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων και δεν διστάζουν να τα αποκαλύπτουν...
Τελευταία ανανέωση ( 15.02.08 )
 
ΦΙΛΟΘΕΑΤΙΚΗ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ αρ. φύλ. 59 PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης   
11.12.07
Αν θέλετε να διαβάσατε ή να αποθηκεύσετε το φύλλο 59 της Φιλοθεάτικης Πικροδάφνης (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2007) σε αρχείο pdf (841,46 ΚΒ) πιέστε εδώ
Τελευταία ανανέωση ( 26.06.09 )
 
ΦΙΛΟΘΕΑΤΙΚΗ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ αρ. φυλ. 56 σε αρχείο pdf PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης   
11.12.07
Αν θέλετε να διαβάσατε ή να αποθηκεύσετε το φύλλο 56 της Φιλοθεάτικης Πικροδάφνης (Ιανουάριος-Μάρτιος 2007) σε αρχείο pdf (431,33 ΚΒ) πιέστε εδω
Τελευταία ανανέωση ( 16.02.08 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 19 από 19
© 2017 Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης
Το Joomla! είναι ελεύθερο λογισμικό με άδεια GNU/GPLe.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της ελληνικής κοινότητας joomla